Dead Slow Ahead

7.11.2016

Su 27.11.2016 / 14:15 / Annis, pääsali

DEAD SLOW AHEAD / Mauro Herce /  2015 /  Espanja/Ranska /  76 min

Dokumentti / Tagalogi, englanninkielinen tekstitys

 

Elokuvafestivaaleilla suitsutettu transsendentaalinen scifi-dokumentti Suomen ensi-illassa Porissa.

Rahtialus ylittää valtamerta. Aluksen hypnoottinen käynti paljastaa valtavan koneen loputtoman liikkeen ja koneiston nielaisemat työntekijät; vanhan merimiehen eleet häviävät mekaanisiin ja persoonattomiin 2000-luvun sydämenlyönteihin. Laiva on ehkä tuuliajolla, ehkä sukupuuttoon kuolevan lajin viimeinen yksilö, jonka koneet vielä käyvät, loputtomasti.

Kuvittelimme, että dokumentoimme ihmiskunnan viimeistä laivaa; alusta, jonka miehistö ei ole tietoinen maailman loppumisesta ja jatkaa mekaanista toimintaansa kelluvan rautahirviön ruokkimiseksi, tajunnan rajamaille asti. Dead Slow Ahead on tämän nykyaikaisen painajaisen muotokuva, jonka tarkoitus ei kuitenkaan ole tuomita, vaan tavoittaa tämän maailman alkukantaisimmat ja painavimmat kuvat: ihmisen mitättömyyden musertavan suuren, ylitsepääsemättömän koneiston edessä. Kone ei koskaan lepää.

 

A002_C024_1230AL

MAURO HERCE

s.1976 Barcelonassa

Mauro Herce on toiminut kuvaajana ja käsikirjoittajana yli kahdessakymmenessä dokumentti- ja fiktioelokuvassa. Dead Slow Ahead on Hercen esikoisohjaus.