Iltaklubi

Jos kaipaat iltaasi niin hienovaraista tunnelmointia kuin mukavuuden rajoja koettelevaa jyskytystä, ehkä jopa yllätyksiäkin, Porin elokuvafestivaalin Iltaklubi toteuttaa toiveesi.

Lauantaina 25.11. Annankatu 6:n lavalla esiintyy kolme artistia: Verde, Hopeakaaos ja OSO, joista ensimmäinen on omintakeinen pitkän linjan underground-artisti ja kaksi jälkimmäistä kuullaan ja nähdään ensimmäistä kertaa elävinä.

VERDE

Verde on vuonna 1997 perustettu bändi, jonka takana on suomalainen underground-artisti ja soitinrakentaja Mika Rintala. Hän oli osa yhtä Circlen upeimmista kokoonpanoista ja saman ryhmän spin-offin, Ektroverden, perustajajäsen. Mika rakentaa omat syntetisaattorinsa, kaiuttimensa, mikrofoninsa, vahvistimensa — periaatteessa kaikkea, mitä tarvitaan äänen tuottamiseen tai nauhoittamiseen. Osa Suomen parhaista äänitystudioista (kuten Yleisradio) käyttää hänen rakentamiaan tai muokkaamiaan laitteita. Verden musiikki on eklektinen yhdistelmä tyylejä ja vaikutteita — ollen kuitenkin välittömästi tunnistettavaa ja omaperäistä. Mikan psykedeelisten mutta maanläheisten syntetisaattorien seurana on erilaisia lyömäsoittimia, akustisia ja sähköisiä kielisoittimia ja myös vähän puhallinsoittimia, joita soittaa joukko lahjakkaita amatööri- ja ammattilaismuusikoita. Hän käyttää monesti myös erilaisia kenttä-äänityksiä.

Hiotusta ja ammattimaisesta kosketuksesta huolimatta, älä odota kuivan akateemista kokeellista äänitaidetta. Verde on leikkisä ja viihdyttävä (vaikka onkin tavallisista radiohiteistä niin kaukana kuin mahdollista). Muusikot pitävät hauskaa ja nauttivat rajojen rikkomisesta. Siltikin, Verdellä on synkät ja vakavat puolensa. Useat kappaleet ovat ankaria kommentaareja nykymaailmalle ja sen huolimattomalle kulutuskulttuurille. Mikan suurimmat kiinnostuksen kohteet musiikin ohella ovat pitkänmatkanjuoksu, suunnistus ja luontovalokuvaus, joten luonnon tuhoutuminen on hänelle jatkuva turhautumisen ja vihan lähde.

Verdeä on verrattu Faustiin, Bitches Brew -ajan Miles Davisiin, varhaiseen Pink Floydiin ja Tangerine Dreamiin, Nurse With Woundiin ym.

Verde @ Facebook

 

HOPEAKAAOS

Ota kymmenen askelta kerrallaan

Muista laskea kymmeneen

Sillä yhdestoista johtaa

Hopeakaaokseen

 

Tulkaa lapseni, ahdistuneet sudet

Ei nämä ole mitään lopunalun aikoja

Nyt on vasta maanantai

 

Kello käy kello käy

Tikitys ei kuulu

Korttelin päässä huuto syttyy

Laukauksen peittää kovempi laukaus

 

Jos sä oisit Ulasoori, mä oisin silloin Pihlava

En sano tätä ääneen vielä, mut mä taidan olla pihkassa

 

Menen pankkiin ja nostan kuussataa

Ostan auton, vaihdan alle kalliit nastarenkaat

Ajan varpaittesi yli

 

Jos huone käy liian ahtaaksi, ei hätä ole tämännäköinen

Poistukaa rauhallisesti, tuhat miljoonaa kerrallaan

 

Hopeakaaos

Hopeakaaos

Hopeakaaos

Hopeakaaos

Hopeakaaos

Hopeakaaos

 

OSO

OSO on ensimmäinen kaikin puolin onnistunut silta rupisen black metallin ja tanssittavan teknon välillä. Sen katharsista huokuvat dronet ja maagis-esoteeriset melodiat valloittavat niin sydämet kuin mieletkin ja syystäkin sanotaan, että OSOn kokeminen livenä on aina käännekohta ihmisen elämässä. Se jättää jäljen ja synnyttää nälän, jota ei kaloreilla tyydytetä – on pakko saada lisää. Onneksi OSOn ensimmäinen julkaisu näkee päivänvalon Porin elokuvafestivaaleilla, joten voit jatkaa etuoikeutettua hurmostasi oman kotisi intiimissä rauhassa. Älä pelkää, tule ja koe elämäsi merkittävin esitys.

OSO @ Bandcamp

OSO @ Facebook