Minun elokuvani

Porin Elokuvafestivaali muistelee 20 -vuotta sitten kaupungista pois muuttanutta ”Minun Elokuvani festivaalia” Annankatu 6:ssa 25.11. klo 12:30.

Tule muistelemaan ja kuulemaan 90 -luvun mediakulttuurista Suomessa ja Porissa.

Elettiin aikaa, jolloin videokamerat olivat halventuneet ja Suomeen oli syntynyt lähes sata videopajaa. Nuoriso innostui elokuvan tekemisestä. Tähän saumaan syntyi myös Minun Elokuvani -festivaali (1988). Festivaali vaikutti Porissa vuosina 1990 – 1997, usein miten elo-syyskuun vaihteessa. Tällöin pari sataa alle 25 -vuotiasta nuorta ilmestyi kaupunkiin ympäri Suomen. Tulipa vieraiksi tekijöitä ja eri festivaalin edustajia myös ulkomailta. Tapahtuma oli poikkitaiteellinen. Viikonloppuun mahtui mm. musiikkia, performanceja, taidenäyttelyitä, katutaidetta ja tietenkin elokuvia, sekä nuorten itsensä että ammattilaisten tekeminä. Tärkeimmällä sijalla oli kuitenkin elokuva-alan ammattilaisten antama palaute nuorten tekemistä elokuvista. Tekijät ja palautteenantajat kohtasivat eri videoteekeissä pureutuen elokuvantekemisen saloihin.

Festivaalia oli rakentamassa suuri joukko ihmisiä. AVEK ja Taidetoimikunta tukivat tapahtumaa, silloinen ETKK palkkasi ½ -vuotisesti projektityöntekijän järjestelemään asioita, Videootit kokosivat yhteen ideointiryhmän ja hoitivat käytännönhommia. Lisäksi mukana oli talkoilla satoja kulttuurista, elokuvista ja musiikista kiinnostuneita porilaisia nuoria. Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelijat tekivät festivaaliohjelmaa lähes vuorokaudet ympäriinsä ja paikallis-TV kävi taltioimassa festivaalisykkeestä omia paikallisvartteja.

https://www.videootit.fi/historia/minun-elokuvani-1990-2001/