Olotiloja

HELLO EVERYBODY / Juha van Ingen / Suomi / 2017 / 08:14

Kokeellinen

Sanaton

Terveisiä läheltä ja kaukaa, meiltä teille. Tervetuloa kaikille yli välimatkojen ja halki ajan. Olet tervetullut! Vaikka tervehtiminen on hyvin kulttuuri- ja tilannekohtaista, niin sitä käytetään kaikissa tunnetuissa ihmiskulttuureissa. Tervehdykset, jotka muodostavat Hello Everybodyn narratiivin, vievät tutun rituaalimme vielä yhden askeleen pidemmälle.

 

CITY DWELLERS / STADT LAND SCHAF / Elke Brugger / Saksa / 2013 / 11:00

Dokumentti

Saksa, englanninkieliset tekstitykset

Herra Schneider on hyvin kiireinen ja aina menossa, Työssään hänen täytyy tietää kaikesta ja johtaa satapäistä henkilökuntaa. Ei mitään poikkeuksellista Kölnin kaltaisessa suuressa kaupungissa, mutta hänen tapauksessaan asiat ovat hieman eri tavalla: hänen työpaikallaan saattaa sataa, hänen tiimillään on turkistakit ja hänen ponnistelunsa eivät tee häntä rikkaaksi, eivät sinne päinkään. “City Dwellers” kertoo tarinan kaupunkipaimenesta ja hänen pörröisestä tiimistään ja tarjoaa meille käsityksiä hänen ammatistaan, jonka olemassaolosta monet ihmiset eivät tiedä mitään.

 

2017 / Jorge Simonet / Espanja / 2017 / 03:08

Kokeellinen, videotaide

Sanaton

Josechu Dávilan maalauksiin perustuva kokeellinen lyhytelokuva.

 

TOWER XYZ / Ayo Akingbade / Yhdistyneet Kuningaskunnat / 2016 / 03:01

Kokeellinen dokumentti

Englanti

Rytmikkään ääniraidan säestäminä hahmot vaeltavat läpi Lontoon betoniviidakon kertojan pohdiskellessa kaupungin nykytilaa ja kuviteltua tulevaisuuttaan.

 

MARTIN CRIES / MARTIN PLEURE / Jonathan Vinel / Ranska / 2017 / 16:00

Fiktio, animaatio

Ranska, englanninkielinen tekstitys

Kuvittele herääväsi eräänä päivänä, ja kaikki ystäväsi ovat kadonneet. Ystävät, joiden pitäisi olla paikalla ovat poissa. Joten etsit. Etsit joka paikasta. Etsit jokaisesta piilopaikasta, tutkit jokaisen tuuman kaupungissa, kaikki rämeet, kaikki joet. Etsit, mutta et kykene löytämään heitä.