Sikermä

COUNT-DOWN / Methil Komalankutty / Yhdistyneet arabiemiirikunnat / 2017 / 01:00

Kokeellinen

Sanaton

Olemme odotuksiemme ulottumattomissa ja kannamme mukanamme enemmän kuin tiedostamme.

 

TEXTINQUEST / Vera Sebert / Itävalta / 2016 / 00:57

Kokeellinen

Englanti, englanninkielinen tekstitys

“Tietooni on tullut, että joku on kuullut jonkun sanovan, että hänen pitäisi lukea enemmän, koska hän oli lukenut, että jos luet paljon, elät kauemmin.”

Fragmentteja huhusta näytetään kuin palasia mykkäelokuvasta. Kuinka uskottavaa on sisältö, jos sitä on muunnettu moneen kertaan ja jos sitä voidaan nähdä vain fragmentteina? Elokuva porautuu käännökseen puhutusta kirjoitettuun kieleen, yli luetun kielen, kunnes kirjaimet liukenevat kuviksi.

 

APOLLO 11 ½ / Olaf Held / Saksa / 2016 / 05:50

Dokumentti

Englanti, saksankielinen tekstitys 

Miehitetyn Apollo 11 -kuulennon lippu näyttää liikkuneen. 

Kyllä, meillä on tieto valokuvista. Tieteilijät ottivat ne etsiessään Yhdysvaltojen lippuja, jotka oli pystytetty kuun pinnalle kuuden miehitetyn kuulennon aikana. Kuvista näkyy, että viisi niistä on edelleen samalla paikalla. Vain Apollo 11 -lennon lippu näyttää liikkuneen.

 

LOVE AND REVOLUTION / LIEBE UND REVOLUTION / Gabriel Tempea / Itävalta / 2017 / 03:44

Dokumentti, kokeellinen

Saksa, englanninkielinen tekstitys

Normaaliuden outoja muotoja nousee pintaan nelisenkymmentä vuotta kestävän diktatuurin aikana. Tällaisessa ympäristössä myös vastarinta saapuu vuorollaan odottamattomissa muodoissa.

Seksuaalisuuden kuvaus Milan Kunderan tuotannossa diktatuurin aikana asetetaan vastatusten ohjaajan henkilökohtaisten muistojen ja arkistokuvien kanssa.

 

VAR ÄR THON? / Einari Paakkanen & Antti Polojärvi / Suomi / 2016 / 05:42

Animaatio

Suomi, englanninkielinen tekstitys

Eräänä iltana Thon meni juomaan kahden ystävänsä kanssa ja katosi. Mitä tapahtui? Missä Thon on? Mysteeri ja absurdi ihmismetsästys, johon lopulta sekaantuvat John F. Kennedy, Elvis ja koko planeetta.

 

EX TERRAT / Reinhold Bidner / Itävalta, Ranska / 2016 / 05:45

Kokeellinen, animaatio

Sanaton

Kokeellinen animaatio perustuu urbaaniin löytöretkeilyyn Pariisissa. Ideana oli inspiroitua tästä kauniista mutta myös kauhistuttavasta kaupungista ja sen urbaaneista maisemista. Tarkoituksena oli keskittyä kaupungin niihin kasvoihin, jotka ovat spektrin synkemmässä päässä. Näitä kasvoja on animoitu ja koottu kollaaseiksi eri tekniikoita käyttäen.