THE BEST OF TAFF

La 26.11.2016 / 12:00 / Annis, pääsali

Lyhytelokuvasarja / 65 min.

Turku Animated Film Festival (TAFF) järjestettiin ensimmäisen kerran elokuussa 2016. Uusi festivaali löysi kertaheitolla oman paikkansa kansainvälisellä festivaalikartalla tuoden paikalle animaation ammattilaisia ympäri maailman kertomaan töistään ja elokuvistaan.

Näytös sisältää festivaalijärjestäjien suosikkeja sekä yleisön ja kansainvälisen juryn palkitsemia elokuvia. TAFFin taiteellisen johtajan Joni Männistön kuratoima ohjelma sisältää valikoiman kansainvälisen nykyanimaation huippuja viime vuosilta, jotka esittelevät yleisölle lyhytanimaatiota kaikessa sen monimuotoisuudessaan.

 

 

ME BY YOU / David Buob / Germany / 2016 / 5 min

Elämä on kuin animaatiofilmi, loputon ketju moninkertaisia muutoksia, mutta kerro minulle kuinka niin värikkäästä virrasta voi ilmestyä jotain melankolian kaltaista?

mebyyou_davidbuob03_small

 

 

SHIPS OF YEARS PAST / Georgiy Boguslavskiy / Russia / 2015 / 15 min

Tämä on hänen viimeinen päivänsä merikapteenina ennen kuin kaksi luisevaa ja ilkeää byrokraattia passittavat hänet maihin. Ja nyt vanha kapteeni on jätetty pienelle saarelle, jossa on tilaa vain Majakalle.

ships-of-years-past-sailors

 

 

ERLKING / Georges Schwizgebel / China / 2015 / 6 min

Isä ratsastaa poikansa kanssa metsän halki. Sairas lapsi luulee näkevänsä Keijujen kuninkaan, joka sekä hurmaa että pelottaa häntä. Elokuva perustuu Goethen runoon Erlkönig sekä Schubertin ja Lisztin musiikkiin.

 

erlkoenig_280kb

 

 

LUCKY / K. C. Geißer & I. C. Geißer / Germany / 2015 / 11 min

Lucky etsii onnea. Tämä lyhytanimaatio kyseenalaistaa sekä onnellisuuden metsästämisen että sen päämäärän: mitä onni merkitsee yksilölle? Onko epäonnistuminen ainoa vaihtoehto?

ines2

 

 

THREE FITTED FLIES / E. Morais & M. Álvarez / Estonia/Latvia / 2015 / 8 min

Paahtava kesä kylässä. Vanha nainen yrittää tuoda edesmenneen miehensä takaisin kieroutuneilla rituaaleilla.

three-fitted-flies-still-04-300dpi

 

 

DOT / Kristjan Holm / Estonia / 2015 / 4 min

Olipa kerran Pimeyden valtakunta…

dot_still

 

 

KUKUSCHA / Dina Velikovskaya / Russia / 2016 / 9 min

Kukuschka on lintu, joka on rakastunut aurinkoon.

kukuschka1

 

SUPERBIA / Luca Tóth / Hungary/Czech Republic/Slovakia / 16 min

Surrealistisen Superbia-valtion, jossa miehet ja naiset muodostavat erilliset yhteiskunnat, alkuperäisasukkaat kohtaavat historian ensimmäisen tasa-arvoisen pariskunnan alulle panemat muutokset.

superbia-still1