Valimo-sali here we come!

16.10.2018

TIEDOTE: Elokuva ja monitaide valtaavat Valimo-salin: Porin elokuvafestivaali ja poikkitaiteellinen Millai muute -tapahtuma uudessa miljöössä

Palmgren-konservatorion Valimo-salissa ja sen ympäristössä tapahtuu kummia marras-joulukuun vaihteessa. Kulttuuriyhdistys Rapajööti järjestää yhteistyössä konservatorion ja muiden kulttuuritoimijoiden kanssa reilun viikon sisään poikkitaiteellisen Millai muute -tapahtuman 23.-25.11. ja Porin elokuvafestivaalin 28.11.-2.12.

Neljättä kertaa järjestettävä Porin elokuvafestivaali uudistuu ja siirtyy Kulttuuritalo Annankatu 6:sta Valimo-salin kiehtoviin tiloihin. Luvassa on monipuolinen ja yllättävä katsaus kotimaiseen ja ulkomaiseen elokuvaan ja audiovisuaaliseen taiteeseen.

Päävieraaksi festivaalille saapuu tinkimättömällä esikoiselokuvallaan M kohahduttanut, laulajana tunnettu Anna Eriksson. M sai ensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlien erittäin arvostetussa Kriitikoiden viikko -sarjassa, johon valitaan taiteellisesti korkeatasoisia ohjaajiensa ensimmäisiä pitkiä elokuvia. Tämän lisäksi festivaalin huippuvieraisiin lukeutuu äänisuunnittelija Heikki Kossi, joka esitelmöi äänestä ja sen merkityksestä elokuvataiteessa.

Lisäksi ohjelmistossa on jälleen uusia porilaisia lyhytelokuvia, jotka osoittavat  paikallisen tekemisen olevan hyvässä vireessä. Poimintana Porin elokuvahistoriasta nähdään Tepi Salokarin elokuva Konkurssi (1990), jota ei ole esitetty julkisesti 25 vuoteen. Festivaalin muut vieraat ja koko ohjelmisto julkistetaan marraskuun alussa.

Erilaisia taiteenlajeja yhdistävä mielikuvituksellinen Millai muute tulee kymmenettä kertaa. Tapahtumakonseptiin kuuluu jatkuva uusiutuminen niin sisällön kuin muodon osalta. Aiempina vuosina Millai muute on ottanut muun muassa futuristisen kaupunkiseikkailun muodon sekä yhdistänyt maailmanselitystä mielipuoliseen byrokratiaan. Nyt Millai muute on aiempaa minimalistisempi ja kompaktimpi, uraauurtavaan esitystapaan heittäytyvä ”X Millai muute X”.

Lisätietoja kummastakin tapahtumasta tulossa pian.