25.11.—29.11.2020

Ohjelmisto on julkaistu

Pori Film Festival järjestetään kuudetta kertaa 25.11.—29.11. Festivaalin päätapahtumapaikka on entinen Anttilan tila (Yrjönkatu 13) Porin kävelykadulla. Tämän lisäksi pitkien elokuvien näytöksiä on Finnkino Promenadissa.

Festivaalin päävieraana on Hanna-Leena Hauru, joka saapuu paikalle festivaalin avauspäivänä keskiviikkona 25.11. uuden elokuvansa Fucking With Nobody kanssa. Haurun ohjaama ja tähdittämä draamakomedia sai maailmanensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla. Kotimaisena festivaaliensi-iltana on Aarni Vaarnamon kiehtova filosofinen seikkailu Sibelius-jatkumo (2019). Näytöksessä on paikalla elokuvan tekijöitä. Sunnuntaina 29.11. klassikkonäytöksenä esitetään Godfrey Reggion mestarillinen Koyaanisqatsi (1982), joka on nähdään Satakunnan suurimmalta valkokankaalta Finnkino Promenadin salissa yksi.

Kävelykadulla sijaitseva yli 2500 neliön kokoinen Anttilan tila on ollut viimeiset neljä vuotta pääosin tyhjillään, ja se muuttuu nyt audiovisuaalisen taiteen näyttämöksi, jossa on installoituja teoksia, elokuvia ja musiikkiesityksiä. Katukerroksessa esitetään avoimen kansainvälisen haun kautta valitut 18 lyhytelokuvaa yhteensä 10 maasta sekä muita tasokkaita lyhytelokuvasarjoja. Tilan toinen kerros on varattu installaatioille. 

Tämän lisäksi entisen Anttilan tilassa on neljä konserttia, jotka kukin omalla tavallaan hyödyntävät ainutlaatuista tapahtumaympäristöä. Festivaalin avaa keskiviikkona 25.11 Autiomaa-yhtyeen projisointeja hyödyntävä konsertti ja se päättyy sunnuntaina 29.11. kansanmusiikki-/jazz-yhtye Barlastin ja mediataiteilja Nina-Maria Oförsagdin improvisoituun live cinema -teokseen Breaks at Dawn

Tapahtuman suunnittelussa on otettu huomioon jo olemassa olevat sekä mahdolliset tulevat viranomaisten määräämät rajoitukset ja suositukset sekä muut turvallisuuteen liittyvät seikat.

Pori Film Festivalin järjestää Kulttuuriyhdistys Rapajööti ry.