25.11.—29.11.2020

Festivaali siirtyy uuteen ympäristöön

Pori Film Festival järjestetään kuudetta kertaa 25.11.—29.11. Festivaalin ohjelmisto sijoittuu tänä vuonna kahteen paikkaan Porin keskustassa: kävelykadulle vanhan Anttilan tiloihin ja siitä korttelin päähän Finnkino Promenadiin.

Festivaalin aikana vanhan Anttilan laajoihin ja aavemaisiin tiloihin puhalletaan eloa erilaisilla videoteoksilla ja esityksillä, jotka valaisevat kiinteistön kahta kerrosta. Pitkät elokuvat keskittyvät taas Finnkino Promenadin esityssaleihin. Molemmissa paikoissa huolehditaan turvallisuudesta valvomalla turvavälejä ja rajoittamalla yleisön määrää.

Pohdimme pitkään, voidaanko tapahtumaa järjestää ja päätimme, että ryhdymme siihen ainoastaan, jos keksimme tavan toteuttaa sen sekä turvallisesti että taiteellisesti mielekkäästi. Tapahtumapaikkana entinen tavaratalon liiketila mahdollistaa kävijöiden väljän olemisen sekä se on ympäristönä itsessään hieno ja mystinen, toteaa festivaalin tuottaja Harri Sippola.

Ohjelmisto koostuu laadukkaasta ja genrerajat ylittävästä elokuvatarjonnasta, joka on tuttuun tapaan koostettu paikallisesta, kansallisesta ja kansainvälisestä tarjonnasta.

Tapahtuman ohjelmisto julkaistaan marraskuun toisella viikolla.

Pori Film Festivalin järjestää Kulttuuriyhdistys Rapajööti ry.