Info

Pori Film Festival järjestetään viidettä kertaa 27.11.—1.12.2019. Viime vuonna kävijäennätyksensä tehneeseen tapahtumaan odotetaan toista tuhatta silmäparia.

Tapahtuma syntyi vuonna 2015 tarpeesta lisätä ja avartaa paikallista elokuvatarjontaa ja luoda sitä varten ainutlaatuinen ympäristö, jossa on mahdollista sukeltaa elon ja kuvan moniin ulottuvuuksiin. Lyhyiden ja pitkien elokuvien lisäksi ohjelmisto sisältää keskusteluja, työpajoja, musiikkia ja paljon muuta.

Pori Film Festivalilla kohtaavat niin paikalliset, kansalliset kuin kansainväliset elokuvat. Tapahtuma nostaa näytille Porissa ja lähialueilla tehtyjä elokuvia sekä tuo yhteen niiden tekijöitä ja yleisöä. Ohjelmistossa tuodaan esille myös muita mielenkiintoisia kotimaisia elokuvia ja tekijävieraita, joita ei ole seudulla muuten mahdollista kohdata. Kansainvälinen tarjonta koostuu niin kokeellisesta videotaiteesta kuin isoilla festivaaleilla palkituista menestyselokuvista.

Yksi merkittävä osa festivaalin ohjelmistoa on kansainvälisestä lyhytelokuvahausta koostetut sarjat. Tänä vuonna festivaalin taiteellinen työryhmä valitsi yli 3 000 teoksen joukosta 40 lyhytelokuvaa, jotka avaavat ikkunan elokuvan valtavaan kirjoon. Lyhytelokuvasarjat koostuvat kaikissa maanosissa tehdyistä laadukkaista ja kiehtovan omaperäisistä elokuvista, joiden kokemiseen Pori Film Festival on ainutlaatuinen tilaisuus.

Tervetuloa elokuvafestivaaleille!

 

Tapahtumapaikka

Kartta

Festivaalin päätapahtumapaikka on nyt toista kertaa kulttuuritalo Valimo (Porilaistenkatu 2, Rautatienpuistokatu 7 sisäpiha). Sen noin 100 istumapaikan Valimo-sali on festivaalin aikana elokuvien päänäyttämö. 

Vuonna 2018 Pori Film Festivalin työryhmä remontoi salin viereistä varastotilaa kulttuurikäyttöön soveltuvaksi ja nimesi sen Valimo Loungeksi. Tästä tilasta löytyy avara oleskelutila ja festivaalin palvelut. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja kortti.

Nämä tilat yhdessä kahdessa kerroksessa olevien pienempien huoneiden kanssa muodostavat Porin mittakaavassa ainutlaatuisen tapahtumaympäristön, joka avaa uudenlaiset näkymät paikalliselle kulttuurikentälle. 

Valimon ikäraja on anniskelualueesta johtuen K18 torstaina, perjantaina ja lauantaina kello 18.00 alken. Muulloin myös nuoremmilla on pääsy alueelle.

 

Saapuminen

Valimolle pääsee Rautatienkadun puoleisen sisäpihan kautta. Torilta matkaa on 800 metriä. Matkakeskukselta on matkaa 400 metriä, joten festivaalille saapuminen on helppoa junalla tai bussilla. Paikalla on telineet polkupyöriä varten. 

Tapahtumapaikka on esteetön paria toisessa kerroksessa sijaitsevaa installaatiotilaa lukuunottamatta. Otathan yhteyttä meihin, jos sinulla on enemmän kysyttävää tilojen saavutettavuudesta.

 

Tietoa näytöksistä

Näytöksissä ei ole numeroituja paikkoja.

Ovet avataan 10 minuuttia ennen esitysten alkua.

Festivaalin ikäraja on 18 torstaina, perjantaina ja launtaina kello 18.00 jälkeen.

Elokuvissa on englanninkielinen tekstitys tai ei dialogia, ellei toisin ole mainittu.

 

Majoitus

Suositeltavia majoitusvaihtoehtoja Valimon lähettyviltä tarjoavat mm. Amado ja Torget.

 

Yhteystiedot

info@porifilmfestival.fi

040 7679711

 

Festivaalin työryhmä 2019:

Taiteellisen työryhmän johto Niilo Rinne 

Tuotantopäällikkö Harri Sippola

Työryhmävastaava Antti Setälä

Viestintävastaava Milla Grönman