Ohjelmisto on julkaistu!

14.11.2018

VALIMON TÄYDELTÄ ELOKUVAA, ÄÄNTÄ JA KOKEELLISUUTTA

Neljättä kertaa järjestettävä Porin elokuvafestivaali on julkaissut ohjelmistonsa. Viiden päivän aikana luvassa monipuolinen kattaus elokuvaa, musiikkia ja taidetta.  

Porin elokuvafestivaali on kansainvälinen elokuvatapahtuma, joka järjestetään neljättä kertaa 28.11.—2.12.2018. Viisipäiväisen tapahtuman uutena päämajana on Valimo (Porilaistenkatu 2, Rautatienkatu 7 sisäpihalla), johon kuuluu Palmgren-konservatorion Valimo-sali sekä sen kupeessa oleva uusi tapahtumaa varten remontoitu uusi ravintola- ja oleskelutila Valimo Lounge. Lisäksi festivaali levittäytyy mm. Finnkino Promenadiin ja Bar Jussikkaan.

Porin elokuvafestivaalin ohjelma sisältää niin ulkomaisia, kotimaisia kuin paikallisiakin elokuvia. Festivaalilla nähdään yhteensä noin 50 elokuvaa, joista seitsemän on pitkiä elokuvia ja loput lyhytelokuvia. Valtaosa lyhytelokuvista on valittu festivaalin avoimen kansainvälisen haun kautta.

Festivaalin päävieraaksi saapuu esikoisohjaaja, laulajanakin tunnettu Anna Eriksson. Venetsian elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut ja kansainvälistä huomiota kerännyt Erikssonin esikoispitkä M nähdään Valimo-salissa lauantaina 1.12. Maan johtaviin elokuvaäänisuunnittelijoihin kuuluva Heikki Kossi luennoi äänestä ja sen merkityksestä tarinankerronnassa perjantaina 30.11. Luento sopii niin alan ammattilaisille kuin muillekin aiheesta kiinnostuneille.

Festivaalilla nähdään myös mielenkiintoinen kattaus porilaista elokuvaa kaksiosaisessa PORISCOPE-sarjassa. Perjantai-illan näytöksessä nähdään uusia lyhytelokuvia muun muassa Petri Hagnerilta, Sami Sänpäkkilältä ja Severi Koivusalolta. Lauantaina tarjolla on porilaista elokuvahistoriaa, kun Tepi Salokarin kokonaan Porissa kuvattu ja toteutettu elokuva Konkurssi (1990) esitetään julkisesti ensimmäistä kertaa 25 vuoteen.

Sunnuntaina 2.12. esitetään muun muassa uunituore dokumentti Ikuinen liike porilaisesta tanssija-koreografi Tero Saarisesta sekä valikoima uusia suomalaisia tanssielokuvia.

Elokuvien lisäksi tapahtuma sisältää tuttuun tapaan livemusiikkia, audiovisuaalista taidetta ja kiinnostavia puhujavieraita. Perjantaina porilaislähtöinen tuottaja-artisti Rasmus Hedlund soittaa tilaan levittyvän ambient-keikan. Lauantaina 1.12. Eleanoora Rosenholm -yhtye tekee ensimmäisen keikkansa moneen vuoteen, kun he esiintyvät uunituoreen albuminsa Talvipalatsin puutarhassa julkaisukeikalla.  Tilassa on nähtävillä myös useita eri installaatioita, kuten intialaisen HALF festivalin kanssa yhteistyössä järjestetty noin 200 elokuvan lyhytelokuvasarja Haiku films from India.

Maksullisten näytösten lippujen ennakkomyynti alkaa maanantaina 19.11. Porin Levykaupassa osoitteessa Itäpuisto 7. Festivaalilla on myös laaja tarjonta ilmaisia näytöksiä ja uuden tapahtumapaikan kunniaksi koko perjantain 30.11. ohjelmisto on ilmainen. Tapahtuman järjestää Kulttuuriyhdistys Rapajööti ry.