Pori Film Festival kaksinkertaisti kävijämääränsä

3.12.2018

Tiedote 3.12.2018
JULKAISUVAPAA HETI

Pori Film Festival järjestettiin neljättä kertaa 28.11-2.12. Tapahtuman kävijämäärä enemmän kuin kaksinkertaistui viime vuodesta: viiden päivän aikana kävijöitä oli yhteensä noin 1500. Tapahtuman keskuspaikkana oli ensimmäistä kertaa Valimo-sali, jossa oli suurin osa 20 näytöksestä. Salin viereinen varasto koki edeltävinä viikkoina täydellisen muutoksen, kun festivaalin työryhmä remontoi siitä visuaalisesti kiehtovan ja toimivan kulttuuritilan. Uudet tilat keräsivät kehuja niin kävijöiltä kuin tekijävierailtakin.

Festivaalin suosituin näytös oli Anna Erikssonin M, jota seurasi 135 katsojaa. Eriksson oli itse paikalla kertomassa esikoiselokuvastaan ja vastaamassa yleisön kysymyksiin. Paikallisia elokuvia esitellyt Poriscope-kokonaisuus keräsi salin täyteen uteliaita katsojia sekä perjantain uusien elokuvien lyhytelokuvasarjaan että lauantain Konkurssi-elokuvan näytökseen. Porilaisen Eleanoora Rosenholm-yhtyeen uuden albumin julkaisukeikka keräsi myös hyvin yleisöä.

Festivaalin aikana myös neuvoteltiin intialaisen Palakkad HALF festivalin edustajan kanssa yhteistyön jatkamisesta ja ensi vuonna tapahtumien välistä kulttuurivaihtoa syvennetään entisestään.

Valimon ympäristö osoitti potentiaalinsa uudenlaisen elokuvatoiminnan keskuksena Porissa ja siitä voitaisiin kehittää tervetullut lisä kaupungin kulttuuritarjontaan.

Festivaalin järjesti Rapajööti ry. Tapahtuman päätukijat olivat Porin kaupunki, AVEK, Taiteen edistämiskeskus, Palmgren-konservatorio ja Porin Taidemuseo.